Floorservice Overmat Trend Report
Floorservice Overmat Trend Report Color Hardwasolie 2K

Overmat staat voor kwaliteit op het gebied van behandeling, afwerking en onderhoud van vloeren. Maar we gaan graag een stapje verder! Het komende jaar hopen wij je maandelijks te inspireren met trends op het gebied van interieur en kleur(gebruik). Styliste Marloes Wolfs geeft ons een kijkje binnen haar vakgebied en laat zien hoe de producten van Floorservice toegepast kunnen worden binnen deze trends.

Een nieuw jaar, een nieuwe kleur!

In deze Trend Reports is kleur een belangrijk onderwerp. Niets zo veelzijdig en breed toepasbaar als kleur! Om richting te geven aan de aanwezige trends verkiest Nederlandse verffabrikant Flexa (Akzo Nobel) jaarlijks een ‘Kleur van het Jaar’. Dit jaar is dat de kleur “Heart Wood”.

“We hebben gekozen voor deze kleur om je weer in contact te laten komen met de kalmerende en serene kleuren uit de natuur.” Heart Wood geeft een verschillend effect in diverse combinaties en afhankelijk van de lichtinval. Zo kan de kleur meer roze, beige of juist lila ogen.

Floorservice Overmat Trend Report Overmat Trend Report Floorservice
  Bron: Ferm Living

Natuurlijke kleuren en aardetinten

Een belangrijk uitgangspunt van deze kleur én van een aantal opvallende trends voor 2018 is de link met de natuur. Zo matchen warme aardetinten zoals klei en aubergine uitstekend met Heart Wood. Maar ook bruin zullen we weer meer terug gaan zien, en past ook helemaal in dit kleurenpallet.

Binnen het assortiment van Floorservice is een aantal kleurgroepen te vinden die perfect aansluiten bij Heart Wood. Denk daarbij aan het brede scala aan bruin-tinten, maar ook vergrijsde tinten met een paarse ondertoon.

Voor een diepe warme bruine tint kun je bijvoorbeeld kiezen voor een thermische behandeling van essenhout. Door dit hout daarna af te werken met Floorservice Color Hardwasolie Profiline in de kleur Tanami - met een bijzondere metallic look - en een eindbehandeling te geven met Floorservice Hardwasolie Classic Glossy geeft deze extra glanzende metallic look heel veel diepte en leven aan (de kleur van) het hout. Een bijzonder effect en echte eyecatcher is het resultaat!

Kies je voor de beits Prime Stain van Floorservice in de kleur Wyoming op eiken, met een eindafwerking met Hardwasolie FF Mat, dan ontstaat juist een zachte combinatie. De ondertoon van de kleur Heart Wood past perfect bij de naturel, maar licht vergrijsde houttint die ontstaat. Er komt zelfs een vleugje “oudroze” naar boven in het hout dat perfect past bij de roze/paarse gloed in de verftint.

Overmat Trend Report Floorservice

Thermisch Essen +
Floorservice Tanami Profiline +
Floorservice Hardwasolie Classic Glossy

Floorservice Prime Stain Wyoming +
Floorservice Hardwasolie FF Mat

Passende kleuren én praktische pluspunten!

Waarbij je met de keuze voor een diepe warme bruintint in combinatie met Heart Wood een rijke verzadigde uitstraling geeft, creëert het effect van de Prime Stain Wyoming met Hardwasolie FF Mat een lichter gevoel en wordt de paarse ondertoon van Heart Wood dus versterkt. Bij de keuze van Hardwasolie FF profiteer je van veelzijdige applicatiemogelijkheden. Deze olie kan bovendien ook als toplaag dienen op verschillende substraten met dito voorbehandelingen. Hardwasolie FF is verkrijgbaar in Satin, Mat en Ultra Mat.

 

 

Bronnen:
www.flexa.nl
www.decorette.nl
www.fermliving.com
www.overmat.nl

 

 

Overmat staat voor kwaliteit op het gebied van behandeling, afwerking en onderhoud van vloeren. Maar we gaan graag een stapje verder! Het komende jaar hopen wij je regelmatig te inspireren met trends op het gebied van interieur en kleur(gebruik). Styliste Marloes Wolfs geeft ons een kijkje binnen haar vakgebied en laat zien hoe de producten van Floorservice toegepast kunnen worden binnen deze trends.

Kleur met een statement!

In de afgelopen jaren zagen we veel variaties op zachte, vergrijsde en lichte tinten. Denk aan de trends met pasteltinten en de vele variaties op wit en grijs. Veilige en “opgewekte” kleuren in een wellicht onzekere tijd door maatschappelijke en economische invloeden. Ook in kleurgebruik is te zien dat de economie weer aantrekt. We (mogen weer) kiezen voor kleur, en maken daarmee een echt statement. We deinzen in 2018 niet terug voor diepe, sprekende, warme en misschien wat gewaagde kleuren in ons interieur.

   Bron: TAS - The Art of Styling

 
Ode aan de natuur

De natuur heeft altijd een rol gespeeld binnen interieur trends. Maar meer dan ooit wordt in het komende jaar de kracht van de kleuren die de natuur ons geeft getoond. Met name het gebruik van aardetinten zien we veel terug. Van diepe rode terra kleuren tot cacao bruine tinten. Maar ook de populariteit van natuursteen en marmer(-look) laat de waardering voor natuurlijke producten zien.

Floorservice zag deze trends en ontwikkelde afwerkingen die perfect matchen met deze kleuren en materialen. Zo koos Floorservice voor een warme terra wandkleur in één van de displays op de laatste Domotex stand. De diverse stalen hout en (lei)steen die in deze presentatie verwerkt zijn sluiten perfect aan bij de warme gloed van terra, zonder het geheel te zwaar te maken.

Overmat Trend Report Floorservice
Floorservice Prime Stain Wyoming +
Floorservice Hardwasolie FF Mat
Diverse Floorservice afwerkingen


De beits Prime Stain Montana (met semi-transparant effect) en de subtiele reactiebeits Prime Weathered Grey 170612A werden gebruikt als basis afwerking op de eiken panelen in deze presentatie. De matte eindbewerking benadrukt de natuurlijke uitstraling van het hout en zorgt daarmee voor een mooie match met de matte look van de wandverf én de natuurlijke trend.

Het ambacht in de spotlights

Waar productiesnelheid en rendement belangrijke pijlers zijn in de industrie, zien we nu een ook tegenreactie door het ambacht te laten herleven. De consument kiest voor een product met een verhaal. Oude technieken worden weer toegepast, handwerk en imperfecties hebben een grote meerwaarde en de herkomst van het product speelt een belangrijke rol in het aankoopproces.

Handmatige bewerkingen van materialen, zoals vlechten, knopen, gutsen/beitelen, schaven, etc. zien we steeds meer terug in interieurproducten. Door ook met ambachtelijke technieken te spelen bij de bewerking van hout ontstaan de mooiste creaties. En Floorservice speelt graag in op deze trend door te kijken naar de beste combinatie van bewerking én afwerking voor diverse houttypes.

Overmat Trend Report Floorservice
 Bron: H&M Home Bron: onbekend

 

Zo ontstaat met de thermische behandeling van Essen een diepe donkere houttint. Het reliëf in het hout is ontstaan door een mechanische bewerking en geeft het hout een hele speciale uitstraling! Door de zeer slijtvaste matte afwerking met Floorservice Hardwasolie 2K Naturio is het hout ook nog eens perfect beschermd tegen vloeistoffen!

Overmat Trend Report Floorservice
 Floorservice Hardwasolie 2K en
Color Hardwasolie 2K
Floorservice Prime Weathered Grey

 

Bronnen:
www.decorette.nl
www.fermliving.com
www.hm.com
www.overmat.nl