Veertig jaar Overmat Industries

Overmat Industries BV in Waspik viert dit jaar zijn veertigjarig jubileum. “Op 1 mei, op de Dag van de Arbeid om precies te zijn,” vertelt Jeroen van Oversteeg, die het bedrijf in 2010 overnam van zijn vader. “Vanwege alle maatregelen rondom corona is het nu nog lastig te zeggen hoe we een en ander luister gaan bijzetten. Maar men kan vanzelfsprekend iets van ons verwachten.”

De medewerkers van Overmat onderscheiden zich door het lange dienstverband. “Dat klopt. We hebben veel personeel dat al lang bij ons werkt. Dat beschouw ik als een groot compliment. Naar de klanten toe geeft dit ook een stuk zekerheid en betrouwbaarheid. Men ziet dezelfde gezichten en weet waar men aan toe is, dat schept vertrouwen. We hebben een leuk en gezellig team. Samen willen we iets moois neerzetten. Als het met mij goed gaat, gaat het met het personeel ook goed.”

Veertig jaar geleden startte Overmat met de Woodboy-machine en een potje lak als doe-het-zelfsysteem. Met veel succes werden de verhuursystemen, waaronder de Woodboy, neergezet bij bouwmarkten, verhuurbedrijven en parketzaken. Van Oversteeg: “Rond 1999 gingen we ons meer en meer richten op de professional met Floorservice. We leverden vanaf dat moment vooral kwaliteitsproducten op het gebied van de afwerking aan parketgroothandelaren en parketfabrieken. Maar ook de ondervloer werd belangrijker, waardoor schuur- en freesmachines aan belang wonnen - en uitgroeiden tot een volwaardige tweede tak binnen het bedrijf. We zijn niet alleen binnen Nederland met onze formule succesvol, maar kennen een nog steeds groeiende export, ook in coronatijd, en leveren aan diverse landen in Europa, Amerika, maar ook aan China.”

Overmat is een leuk, middelgroot, flexibel en zich onderscheidend familiebedrijf. Die flexibiliteit maakt het mogelijk snel te kunnen inspelen op de veranderende omstandigheden in de markt. “We kunnen snel schakelen en ontwikkelen alle producten in eigen huis. We hebben directe lijnen, zijn voorraadhoudend en kunnen onze klanten op ieder moment voorzien van het gewenste artikel.” Dat dit erg wordt gewaardeerd blijkt ook uit de trouwe clientèle van het bedrijf. “Sommige van onze klanten doen al veertig jaar zaken met ons. We gaan onze klanten dan ook zeker bij het jubileum betrekken. En vanzelfsprekend wordt er voor het personeel iets ondernomen. De klanten en het personeel zijn de belangrijke pijlers van het bedrijf. Zonder hen waren we in die veertig jaar nooit zo ver gekomen,” besluit Jeroen van Oversteeg.

 

Parketplein.nl, Februari-2021
Direct naar het artikel op Parketplein.nl

 


 

Floorboy XL 300 - Een kind kan de was doen

Deze excentrisch roterende éénschijfsmachine is beheersbaar voor iedereen. Hij is daardoor zeer geschikt voor huishoudelijk gebruik. Bijvoorbeeld voor het reinigen en onderhouden van houten vloeren. Maar ook voor het aanbrengen van onderhoudsolie op geoliede vloeren. Tevens is de Floorboy XL 300 te gebruiken op stenen vloeren, linoleum en andere harde oppervlakken.

 

Dat de Floorboy XL 300 echt beheersbaar is voor iedereen blijkt wel uit onderstaand filmpje dat we ontvingen van David Watson van Grand Parkett.

 

Lees hier meer over de Floorboy XL 300

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Woodboy 4000/32-3

U zoekt een multifunctioneel inzetbare éénschijfsmachine? De Woodboy® 4000/32-3 is het antwoord! Deze roterende machine wordt gebruikt voor o.a. schuren, reinigen en boenen van vloeren. Maar ook voor tussenschuren, polijsten en verwijderen van tapijtresten wordt de Woodboy® ingezet. Optioneel kunt u kiezen voor een machineverzwaring van 12,5 kg. Hiermee verhoogd u het rendement van de Woodboy®. De machine wordt standaard geleverd met stofafzuigkit voor aansluiting op stofzuigunit.

 

In onderstaand filmpje wordt de Woodboy 4000/32-3 gebruikt door David Watson van Grand Parkett voor het aanbrengen van een laatste laag Floorservice Color Hardwasolie Classic.

 

Lees hier meer over de Woodboy

 

Theo Megens 25 jaar in dienst bij Overmat Industries

Op 1 september 2020 is onze collega Theo Megens 25 jaar in dienst bij Overmat. Om hem alvast in het zonnetje te zetten heeft Parketplein een interview gehouden met Theo.

 

Het artikel is hieronder te lezen of te bekijken op de website van Parketplein

                                      -----------------------

Theo Megens 25 jaar bij Overmat

Theo Megens viert dit jaar zijn 25-jarig dienstverband bij Overmat Industries BV. Vanwege de pandemische tijden waarin we ons nu bevinden is het 25-jarig jubileum nog niet concreet gevierd. "Dat komt nog wel als het allemaal wat rustiger is. Hoewel, rustiger... We maakten onlangs een balans op en merkten dat we ondanks deze bijzondere periode verrassend goed draaien." Theo kwam 25 jaar geleden via een personeelsadvertentie bij Overmat terecht. "Ik hield me in het begin bezig met verhuursystemen, waaronder de Woodboy. Ik ging langs bij bouwmarkten, verhuurbedrijven, parketzaken. Vanaf 1998 gingen we ons meer en meer richten op de professional met Floorservice. Mijn rayon werd daarbij steeds groter. Ook de ondervloer werd belangrijker, waardoor schuur- en freesmachines aan belang wonnen. Het rayon is uiteindelijk tot de Benelux uitgegroeid. Mijn visitekaartje is in al die tijd hetzelfde gebleven. Gewoon Overmat met mijn naam. Ik vertegenwoordig het bedrijf in de ruimste zin des woords."

Is er veel veranderd in die 25 jaar dat Megens voor Overmat werkzaam is? "Het is tegenwoordig allemaal wat zakelijker. Je maakt een gerichte afspraak, en het moet allemaal sneller. Vroeger nam men de tijd, draaide het meer om de gezelligheid. Het is nu wel professioneler, maar soms daardoor wat afstandelijker. Maar je komt nog steeds met veel mensen in contact en Overmat heeft een ruim en uiteenlopend aanbod. Dat maakt het werk heel afwisselend, uitdagend en leuk."

"Nog 25 jaar dit werk," lacht Theo Megens als we hem vragen hoe hij zijn toekomst ziet. "Overmat is een leuk, middelgroot, flexibel en zich onderscheidend familiebedrijf. Ik zie mezelf dit nog wel een aantal jaren doen."

(Parketplein, 03-07-2020)

 

 

 

      

 

                                        -----------------------