Veertig jaar Overmat Industries

Overmat Industries BV in Waspik viert dit jaar zijn veertigjarig jubileum. “Op 1 mei, op de Dag van de Arbeid om precies te zijn,” vertelt Jeroen van Oversteeg, die het bedrijf in 2010 overnam van zijn vader. “Vanwege alle maatregelen rondom corona is het nu nog lastig te zeggen hoe we een en ander luister gaan bijzetten. Maar men kan vanzelfsprekend iets van ons verwachten.”

De medewerkers van Overmat onderscheiden zich door het lange dienstverband. “Dat klopt. We hebben veel personeel dat al lang bij ons werkt. Dat beschouw ik als een groot compliment. Naar de klanten toe geeft dit ook een stuk zekerheid en betrouwbaarheid. Men ziet dezelfde gezichten en weet waar men aan toe is, dat schept vertrouwen. We hebben een leuk en gezellig team. Samen willen we iets moois neerzetten. Als het met mij goed gaat, gaat het met het personeel ook goed.”

Veertig jaar geleden startte Overmat met de Woodboy-machine en een potje lak als doe-het-zelfsysteem. Met veel succes werden de verhuursystemen, waaronder de Woodboy, neergezet bij bouwmarkten, verhuurbedrijven en parketzaken. Van Oversteeg: “Rond 1999 gingen we ons meer en meer richten op de professional met Floorservice. We leverden vanaf dat moment vooral kwaliteitsproducten op het gebied van de afwerking aan parketgroothandelaren en parketfabrieken. Maar ook de ondervloer werd belangrijker, waardoor schuur- en freesmachines aan belang wonnen - en uitgroeiden tot een volwaardige tweede tak binnen het bedrijf. We zijn niet alleen binnen Nederland met onze formule succesvol, maar kennen een nog steeds groeiende export, ook in coronatijd, en leveren aan diverse landen in Europa, Amerika, maar ook aan China.”

Overmat is een leuk, middelgroot, flexibel en zich onderscheidend familiebedrijf. Die flexibiliteit maakt het mogelijk snel te kunnen inspelen op de veranderende omstandigheden in de markt. “We kunnen snel schakelen en ontwikkelen alle producten in eigen huis. We hebben directe lijnen, zijn voorraadhoudend en kunnen onze klanten op ieder moment voorzien van het gewenste artikel.” Dat dit erg wordt gewaardeerd blijkt ook uit de trouwe clientèle van het bedrijf. “Sommige van onze klanten doen al veertig jaar zaken met ons. We gaan onze klanten dan ook zeker bij het jubileum betrekken. En vanzelfsprekend wordt er voor het personeel iets ondernomen. De klanten en het personeel zijn de belangrijke pijlers van het bedrijf. Zonder hen waren we in die veertig jaar nooit zo ver gekomen,” besluit Jeroen van Oversteeg.

 

Parketplein.nl, Februari-2021
Direct naar het artikel op Parketplein.nl

 


 

Floorboy XL 300 - Een kind kan de was doen

Deze excentrisch roterende éénschijfsmachine is beheersbaar voor iedereen. Hij is daardoor zeer geschikt voor huishoudelijk gebruik. Bijvoorbeeld voor het reinigen en onderhouden van houten vloeren. Maar ook voor het aanbrengen van onderhoudsolie op geoliede vloeren. Tevens is de Floorboy XL 300 te gebruiken op stenen vloeren, linoleum en andere harde oppervlakken.

 

Dat de Floorboy XL 300 echt beheersbaar is voor iedereen blijkt wel uit onderstaand filmpje dat we ontvingen van David Watson van Grand Parkett.

 

Lees hier meer over de Floorboy XL 300

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Woodboy 4000/32-3

U zoekt een multifunctioneel inzetbare éénschijfsmachine? De Woodboy® 4000/32-3 is het antwoord! Deze roterende machine wordt gebruikt voor o.a. schuren, reinigen en boenen van vloeren. Maar ook voor tussenschuren, polijsten en verwijderen van tapijtresten wordt de Woodboy® ingezet. Optioneel kunt u kiezen voor een machineverzwaring van 12,5 kg. Hiermee verhoogd u het rendement van de Woodboy®. De machine wordt standaard geleverd met stofafzuigkit voor aansluiting op stofzuigunit.

 

In onderstaand filmpje wordt de Woodboy 4000/32-3 gebruikt door David Watson van Grand Parkett voor het aanbrengen van een laatste laag Floorservice Color Hardwasolie Classic.

 

Lees hier meer over de Woodboy

 

Redactioneel artikel over de (schuur)machines van Overmat Industries, Floor Forum nr 151

[2021-11]  In nummer 151 van het vakblad Floor Forum wordt het dossier "Schuurmachines: de mogelijkheden van roterende schuurmachines zijn in volle evolutie" behandeld. Ons assortiment bestaat uit een breed gamma aan (schuur)machines, zodat er voor elk type project altijd een geschikte machine is! 

Het dossier Schuurmachines sluit goed aan bij onze producten, kennis en ervaring. Daarom heeft Jeroen van Oversteeg samen met de redactie van Floor Forum een mooi artikel neergezet waarin de machines, toekomstverwachting en uiteraard ons 40-jarig bestaan aan bod komen. 

 

                                       -----------------------

Mogelijk de meest efficiënte schuurpartner die de professionele plaatser kan hebben

Jeroen van Oversteeg (Overmat Industries BV - NL)

“Innovaties blijven komen onder het motto: Tijd is geld”
Als het over machines gaat, is de kans groot dat je uitkomt bij het Nederlandse Overmat Industries BV. Managing director Jeroen van Oversteeg levert met diens bedrijf flink wat roterende schuurmachines aan de parketwereld, waarover we het in dit artikel specifiek hebben. Nadat we eerst héél even een ommetje maken om de andere machines te situeren, machines die het bedrijf onlangs toonde tijdens Matexpo in Kortrijk.

“Wij nemen normaal gesproken deel aan heel veel beurzen, maar helaas was er afgelopen anderhalf jaar totaal niets door die pandemie. Dat we eindelijk nog eens konden uitpakken op Matexpo was geweldig”, vertelt Jeroen van Oversteeg. “De opkomst was dan wel matig, wellicht omdat nog heel veel mensen hun bedenkingen hebben bij het bezoeken van massabijeenkomsten, maar we legden er toch prima contacten. En we konden er flink wat machines demonstreren, zoals om betonvloeren te schuren, voor de ondergrondvoorbereiding, freesmachines, strippers en de nieuwste in het gamma, de introductie van de Conjet, een slooprobot met waterkracht, die werkt tot ongeveer 3.000 bar om beton in bepaalde constructies weg te frezen.”

Lees hier verder

(Floor Forum, nr 151, 2021-11)

 

 

      

 

                                       -----------------------

 

 

 

 


 

Theo Megens 25 jaar in dienst bij Overmat Industries

[2020-07]  Op 1 september 2020 is onze collega Theo Megens 25 jaar in dienst bij Overmat. Om hem alvast in het zonnetje te zetten heeft Parketplein een interview gehouden met Theo.

 

Het artikel is hieronder te lezen of te bekijken op de website van Parketplein

                                      -----------------------

Theo Megens 25 jaar bij Overmat

Theo Megens viert dit jaar zijn 25-jarig dienstverband bij Overmat Industries BV. Vanwege de pandemische tijden waarin we ons nu bevinden is het 25-jarig jubileum nog niet concreet gevierd. "Dat komt nog wel als het allemaal wat rustiger is. Hoewel, rustiger... We maakten onlangs een balans op en merkten dat we ondanks deze bijzondere periode verrassend goed draaien." Theo kwam 25 jaar geleden via een personeelsadvertentie bij Overmat terecht. "Ik hield me in het begin bezig met verhuursystemen, waaronder de Woodboy. Ik ging langs bij bouwmarkten, verhuurbedrijven, parketzaken. Vanaf 1998 gingen we ons meer en meer richten op de professional met Floorservice. Mijn rayon werd daarbij steeds groter. Ook de ondervloer werd belangrijker, waardoor schuur- en freesmachines aan belang wonnen. Het rayon is uiteindelijk tot de Benelux uitgegroeid. Mijn visitekaartje is in al die tijd hetzelfde gebleven. Gewoon Overmat met mijn naam. Ik vertegenwoordig het bedrijf in de ruimste zin des woords."

Is er veel veranderd in die 25 jaar dat Megens voor Overmat werkzaam is? "Het is tegenwoordig allemaal wat zakelijker. Je maakt een gerichte afspraak, en het moet allemaal sneller. Vroeger nam men de tijd, draaide het meer om de gezelligheid. Het is nu wel professioneler, maar soms daardoor wat afstandelijker. Maar je komt nog steeds met veel mensen in contact en Overmat heeft een ruim en uiteenlopend aanbod. Dat maakt het werk heel afwisselend, uitdagend en leuk."

"Nog 25 jaar dit werk," lacht Theo Megens als we hem vragen hoe hij zijn toekomst ziet. "Overmat is een leuk, middelgroot, flexibel en zich onderscheidend familiebedrijf. Ik zie mezelf dit nog wel een aantal jaren doen."

(Parketplein, 03-07-2020)

 

 

 

      

 

                                        -----------------------