Veertig jaar Overmat Industries

Ter ere van het veertig jarig jubileum van Overmat Industries heeft Jos Krijnen (Parketplein) ons een bezoek gebracht en een mooi artikel over de afgelopen veertig jaar geschreven:

Overmat Industries BV in Waspik viert dit jaar zijn veertigjarig jubileum. "Op 1 mei, op de Dag van de Arbeid om precies te zijn," vertelt Jeroen van Oversteeg, die het bedrijf in 2010 overnam van zijn vader. "Vanwege alle maatregelen rondom corona is het nu nog lastig te zeggen hoe we een en ander luister gaan bijzetten. Maar men kan vanzelfsprekend iets van ons verwachten."

nieuws 202102 artikel40jaar 01Jeroen van Oversteeg: "De klanten en het personeel zijn de belangrijke pijlers van het bedrijf."

De medewerkers van Overmat onderscheiden zich door het lange dienstverband. "Dat klopt. We hebben veel personeel dat al lang bij ons werkt. Dat beschouw ik als een groot compliment. Naar de klanten toe geeft dit ook een stuk zekerheid en betrouwbaarheid. Men ziet dezelfde gezichten en weet waar men aan toe is, dat schept vertrouwen. We hebben een leuk en gezellig team. Samen willen we iets moois neerzetten. Als het met mij goed gaat, gaat het met het personeel ook goed."

Veertig jaar geleden startte Overmat met de Woodboy-machine en een potje lak als doe-het-zelfsysteem. Met veel succes werden de verhuursystemen, waaronder de Woodboy, neergezet bij bouwmarkten, verhuurbedrijven en parketzaken. Van Oversteeg: "Rond 1999 gingen we ons meer en meer richten op de professional met Floorservice. We leverden vanaf dat moment vooral kwaliteitsproducten op het gebied van de afwerking aan parketgroothandelaren en parketfabrieken. Maar ook de ondervloer werd belangrijker, waardoor schuur- en freesmachines aan belang wonnen - en uitgroeiden tot een volwaardige tweede tak binnen het bedrijf. We zijn niet alleen binnen Nederland met onze formule succesvol, maar kennen een nog steeds groeiende export, ook in coronatijd, en leveren aan diverse landen in Europa, Amerika, maar ook aan China."

nieuws 202102 artikel40jaar 02"We kunnen snel schakelen en ontwikkelen alle producten in eigen huis," aldus Van Oversteeg.

Overmat is een leuk, middelgroot, flexibel en zich onderscheidend familiebedrijf. Die flexibiliteit maakt het mogelijk snel te kunnen inspelen op de veranderende omstandigheden in de markt. "We kunnen snel schakelen en ontwikkelen alle producten in eigen huis. We hebben directe lijnen, zijn voorraadhoudend en kunnen onze klanten op ieder moment voorzien van het gewenste artikel." Dat dit erg wordt gewaardeerd blijkt ook uit de trouwe clientèle van het bedrijf. "Sommige van onze klanten doen al veertig jaar zaken met ons. We gaan onze klanten dan ook zeker bij het jubileum betrekken. En vanzelfsprekend wordt er voor het personeel iets ondernomen. De klanten en het personeel zijn de belangrijke pijlers van het bedrijf. Zonder hen waren we in die veertig jaar nooit zo ver gekomen," besluit Jeroen van Oversteeg.

(Parketplein, 10-02-2021)

Aanmelden voor de nieuwsbrief

We houden u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen.

Woodboy
Husqvarna
HTC
Airtec
National flooring equipment
Obtego
parket
parket
Niet gevonden wat u zocht? Wij helpen u graag verder!